Начало / Общество / Кметът обеща средства за ремонт на църквата в Николаево и на здравната служба в Ласкар

Кметът обеща средства за ремонт на църквата в Николаево и на здравната служба в Ласкар

среща ласкар

 Да бъдат осигурени  5 000 лв. за ремонт на църквата в Николаево, 2000 лв. за ремонт на здравната служба в Ласкар, както и да се изготви проект със съдействието на Община Плевен за изграждане на параклис в селото – този ангажимент е поел кметът на Плевен проф. Димитър Стойков при срещатата си със жителите на двете плевенски села.   Той е  представил накратко изпълнението на бюджета за 2014 година и се е запознал с проблемите, които хората имат.

 През изминалата година за нуждите на село Ласкар, което няма собствен бюджет, са извършени разходи от бюджета на Община Плевен  в размер на 13 368 лв., като по-голяма част от средствата са за извършени ремонти на уличното осветление и текущ ремонт на уличната мрежа.

 В село Николаево отчетът  за изпълнение на разходите по бюджета към 31.12.2014 е 116 926 лв.,  или общото изпълнение е 91.59%.  40 219 лв. са усвоени за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа, осветление, чистота, озеленяване и управление на дейностите по отпадъците, като средствата са осигурени изцяло от собствените приходи на Общината.

 Акцент в разговорите е била темата за заетостта и действията, предприети от кмета и резултатите от тях, информират от пресцентъра на Община Плевен. Проф. Стойков е подчертал, че нивото на безработицата на територията на Общината е с 2% по-ниско спрямо средните стойности за страната.

  „За последните три години със съдействието на общинското ръководство в Плевен по различни проекти и мерки са разкрити над 1700 работни места. 114 работни места са разкрити в с. Ясен, 500 души ще бъдат наети в новоизградения завод за автомобилни компоненти на „Електрокабел България”, а съвсем скоро предстои и реализацията на нова инвестиция, която ще разкрие над 750 работни места в града”, е отбелязъл кметът.

В срещата са участвали и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, зам.-кметът на Община Плевен Дамянка Владимирова и общинският съветник Даниела Гонкова.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...