Акценти
Начало / Икономика / Целево финансиране за ремонт на над 20 улици е поискал кметът Спартански от премиера

Целево финансиране за ремонт на над 20 улици е поискал кметът Спартански от премиера

Целево финансиране в размер на около 4 млн. 100 хил.лв. за основен ремонт на над 2о улици в Плевен е поискал кметът Георг Спартански от премиера Бойко Борисов. Възможността за отпускане на тези средства е била обсъдена на среща, провела се на 17 юни в кабинета на премиера с участието на вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Пред журналисти Спартански поясни, че искането му е на базата на граждански подписки и още миналата година той и председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, са депозирали писмо, в което е отразена доказаната необходимост от тези ремонти.

„Ако средствата бъдат отпуснати, това ще промени значително облика на инфраструктурата на Плевен и е от изключителна важност и необходимост за развитието на града”, е подчертал на срещата плевенският кмет, изтъквайки очакваните инвестиции с бъдещото строителство на АЕЦ Белене и изграждането на магистрала „Хемус”, които ще повишат инвеститорския интерес към нашия град.

Георг Спартански каза, че е намерил разбиране от страна на представителите на централната власт и има надежда, че въпросът ще намери решение.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...