Начало / Последни новини / Препроектиране е новият шанс за изграждане на спортната зала в Плевен

Препроектиране е новият шанс за изграждане на спортната зала в Плевен

Ако се направи препроектиране, за да се намали капацитетът на спортната зала и височината на строителството, направените икономии ще позволят вторият етап на изграждане на залата да бъде финализиран. Този вариант за доизграждане на Арена – Плевен е предложил кметът Георг Спартански на премиера Бойко Борисов.

Предварителните разчети са, че такова препроектиране ще доведе до 4-5 млн.лв. икономии, без това да се отрази на нуждите на плевенчани и на качествата на залата, поясни Спартански.

Голямата спортна зала, в завършването на първия етап на която са вложени 2 млн. лв., е проектирана за около 3 200 седящи места и около 300 паркоместа. Застроената по проект площ е 4 600 кв.м., а разгърнатата й площ е 6 200 кв.м.

Георг Спартански подчерта, че това е предварителен, информационен разговор, с ориентировъчни стойности, като предлага възможен вариант, по който да се мисли. Папка с документи той е предал на вицепремиера Томислав Дончев, а финансовият министър Владислав Горанов се е запознал с предложението.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...