Акценти
Начало / Образование / От 20 юни стартира онлайн приемът на документи за присъствените кандидатстудентски изпити в Медицински университет – Плевен

От 20 юни стартира онлайн приемът на документи за присъствените кандидатстудентски изпити в Медицински университет – Плевен

Медицински университет – Плевен  ще проведе присъствени кандидатстудентски изпити за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, както и тест по биология за бакалавърските специалности. Изпитът по биология ще се проведе на 07 юли, а този по химия – на 10 юли. От 20 юни до 03 юли зрелостниците ще подават документи онлайн чрез модула за кандидат-студенти в Информационната система на сайта на МУ-Плевен. Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на предварителните изпити за тези специалности, се пренасочват за участие в редовната сесия след като добавят в профилите си копие на дипломата и заявление с реда на желаните специалности. Таксите, платени за явяване на предварителната сесия, са валидни за редовната. За явяване на първи изпит кандидатите заплащат 60 лв., а за всеки следващ – по 40 лв.

Запазва се датата – 21 юли 2020 г., за явяване на редовния кандидатстудентски изпит по биология – тест за бакалавърските специалности. Кандидат-студентите, положили успешно предварителните изпити за тези специалности, трябва да подадат онлайн диплома и да заявят участие в класирането в срока от 20 юни до 16 юли.

Със Заповед на Ректора е създадена необходимата организация за осигуряване на  оптимални условия за провеждането на предстоящите присъствени кандидатстудентски изпити в МУ-Плевен през месец юли при спазване на всички противоепидемични мерки.

Общо 472 новоприети студенти по държавна поръчка и платено обучение в редовна и задочна форма ще се приемат от новата учебна 2020/2021 година В Медицински университет – Плевен.

 

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...