Акценти
Начало / Политика / Цветко Цветков спечели сблъсъка с Чавдар Велинов за председателското място в БСП – Плевен

Цветко Цветков спечели сблъсъка с Чавдар Велинов за председателското място в БСП – Плевен

Цветко Цветков

116 делегати избираха днес нов председател на Общинската организация на БСП- Плевен.

До обсъждане на Конференцията бяха допуснати 18 кандидаури за председателското място, като 16 от кандидатите си направиха отвод. Така в таен вот се сблъскаха Цветко Цветков и Чавдар Велинов.

За Цветко Цветков гласуваха 98 делегати на Конференцията, за Чавдар Велинов- 13, четири бюлетини бяха обявени за невалидни.

БСП - конференция

Новият общински председател на БСП – Плевен е роден на 17 януари 1953г. в Червен бряг. Завършва Варненския икономически институт. Работил е като секретар в окръжния комитет на ДКМС, през 1982г. става негов първи секретар. Политическата му кариера продължава в ОбК на БКП в Плевен, първи секретар на столетницата в Червен бряг. След 1989г. работи в МПК „Анзеркооп” като главен специалист, след което отново започва да се занимава с партийна дейност в плевенската общинска организация като неин зам.-председател. През 2003г. е избран за председател. На 46-тия конгрес на БСП е избран за член на Висшия съвет на партията.Женен, с две деца.

На 1 септември 2005 г е назначен за областен управител на Плевенска област. На Конференция същата година да довърши мандата му за председател  е избран Любомир Петков. Сега Цветко Цветков ще довърши неговия мандат, тъй като Петков бе назначен за консул във Франкфурт.

Гости на 45-та конференция на БСП – Плевен  бяха народният представител Румен Гечев и Бойко Великов – член на ИБ на НС на БСП.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

2 коментари

  1. Румене , сложи му спирала на този пухльо

  2. Харесва ми тъжния поглед на Румката Петков