Акценти
Начало / Спорт / Цветан Антов: Надявам се на добро представяне срещу „Черно Море”

Цветан Антов: Надявам се на добро представяне срещу „Черно Море”

В четвъртък баскетболистите на „Спартак” Плевен се изправят срещу „Черно море Порт” (Варна) в четвъртфинален мач отЦветан антов турнира за Купата на България. Двубоят е с начален час 13.30 в зала „Универсиада“ в София.

„Отборът е добре, готви се нормално и се надяваме на добро представяне”, е коментирал наставникът на плевенчани Цветан Антов пред баскетболния портал BGbasket.com.

По думите на Антов, турнирът за Купата е по-специфично състезание и „е повече на психология, тъй като един мач е фатален, особено на четвъртфинала.“

„Тези, които тръгват с голямата кошница, могат да си изпатят и това се е случвало. Сочените за фаворити играят с по-голямо притеснение, тъй като трябва да спечелят на всяка цена и затова някъде може да се получи грешка. Трудно може да се промени психологията на състезателите за кратко време. В първенството, а дори и в плейофите, се знае, че дори да загубиш един мач идва следващ и имаш още шанс. „Черно море” са с големи амбиции и за тях е важно как ще са психологически, което пък е наш плюс. Надявам се да стане добър мач, пък каквото стане. Единият трябва да излезе победител, не може и двата отбора“, завършва старши-треньорът на „Спартак”.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...