Акценти
Начало / Политика / Общинският съвет в Плевен заседава

Общинският съвет в Плевен заседава

IMG_0377

40 точки включва предварителния Дневен ред на редовното заседание на Общинския съвет в Плевен, което ще се състои днес, 27 февруари, от 9 часа в Конферентната зала на сграда “Гена Димитрова”.

Предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Плевен чрез банков кредит в размер на 1, 2 млн лева за рефинансиране на краткосрочен дълг ще гласуват съветниците. Ще бъде гласувано и предложение за обявяване на частна общинска собственост на помещения в административни сгради и предоставянето им за възмездно ползване от „Български пощи” ЕАД за извършване на универсална пощенска услуга на населението в селата Брестовец, Буковлък, Горталово, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Радишево, Ралево и Търнене.

Ще бъдат гласувани бюджетна прогноза за местните приходи и разходи за местни дейности на Община Плевен за периода 2015-2017 година и актуализирания Доклад за наблюдение на цялостното изпълнение на Плана за развитие на Община Плевен за периода 2007-2013 година.

Съветниците ще решат дали да освободят от длъжност управителя на „МЦРСМ І-Плевен” ЕООД и да изберат нов управител на дружеството. Те ще гласуват намаляване капитала на „Дентален център І – Плевен” ЕООД – Плевен.

В Дневния ред е заложено и предложение от кмета на Община Плевен относно съгласуване на годишен план на отдел „Вътрешен одит” за 2014 година и годишен доклад за дейността на отдел „Вътрешен одит” за периода 1.01. – 31.12.2013 г.

Точка от Дневния ред е и предложение от кмета проф. Димитър Стойков относно учредяване безвъзмездно право на ползване върху недвижими нежилищни имоти публична и частна общинска собственост на осем читалища, намиращи се в селата Бохот, Пелишат, Ралево, Николаево, Гривица, Тученица, Мечка и Къшин.

Ще бъде обсъден и проект на договор за съвместно финансиране през 2014 година от Община Плевен и Министерство на културата на дейността на Плевенска филхармония.

Съветниците ще гласуват предложение за приемане на Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен. Те ще разгледат предложение относно предоставяне за безвъзмездно управление на имот частна общинска собственост на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Плевен. Имотът е със застроена площ 395 кв м и в него се помещаваше бившето Начално училище  “Киро Станев” на адрес ул. “Георги Кочев” № 66.

За нуждите на Регионалния инспекторат по образованието в града ще бъде предоставен недвижим, нежилищен имот – частна общинска собственост, представляващ 11 административни помещения в административната сграда на ул. “Димитър Константинов” № 23.

Имоти със същия статут ще получат безвъзмездно за управление Първо и Второ районно управление „Полиция” в Плевен.

Имоти публична общинска собственост с площ по 40 кв метра всеки и намиращи се в ОУ „Васил Левски” в Плевен ще бъдат предоставени безвъзмездно за управление от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Плевен.

Съветницитте ще гласуват и предложение относно изменение на Решение № 883/19.12.2013 г. на Общински съвет – Плевен за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост, за поставяне на преместваеми съоръжения – павилиони.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...