Акценти
Начало / Политика / Христина Христова: Меглена Кунева е затворена страница за НДСВ

Христина Христова: Меглена Кунева е затворена страница за НДСВ

Меглена Кунева вече е затворена страница за НДСВ и няма да водим разговори за евентуално бъдещо сътрудничество и партньорство с нейната формация. Това обяви пред журналисти в Плевен председателят на НДСВ ХРистина Христова. Отпартията на Кунева вече заявиха, че няма да правят коалиция и затова смятам, че НДСВ ще бъде в конкуренция за десния избирател с тази нова формация, каза Христова.

Но подчерта, че НДСВ ще води политиката за самостоятелно явяване на предстоящите избори, ще се обсъжда вариант за сътрудничество и партньорство с други политически сили в дясното политическо пространство. Това се налага заради много силното статукво на ГЕРБ, обясни Христина Христова.

Тя информира журналистите, че на 6 юли предстои първото заседание на новоизбрания Национален съвет, на което ще бъде избран нов Политически съвет и зам.-председатели партията. Христова заяви, че ще се обърне в петък с призив към членовете на НС. „Който от Националния съвет иска да работи за НДСВ, нека да гласува за новите органи на управление и да бъде след това лоялен към ръководството.Тези нови органи ще водят партията на парламентарни избори и подкрепата за партията и лоялността са от изключително значение. Ако някой от НС има други сметки, свободен е да прави каквото иска, но да бъде добър да не играе вече игри и игрички”, категорична бе Христова.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...