Акценти
Начало / Политика / Само 7 души са излезли от НДСВ в Плевенско

Само 7 души са излезли от НДСВ в Плевенско

7 души са заявили, че напускат НДСВ в област Плевен, а не 7 организации. Това обявиха днес пред журналисти председателят на организацията в Плевен – Стефан Петков, и лидерът на НДСВ Христина Христова. Те нарекоха манупилативна информацията на бившия областен председател на НДСВ Илиян Илиев, че цели организации напускат партиягта и се присъединяват към новата формация на Меглена Кунева.

От данните, изнесени от Стефан Петков, стана ясно, че НДСВ са напуснали общинските председатели в Гулянци, Искър, Кнежа, Левски, Белене, Пордим и Червен бряг, както и областният председател Илиян Илиев.

Членството в партията е лично, а не колективно, подчерта председателят на НДСВ Христина Христова. Присъстващите в залата членове на НДСВ от организации в региона също опровергаха слуховете за масово напускане, но настояха за по-активна работа от страна на местното и централното ръководство. Тук на НДСВ симпатизират много хора и си спомнят, че по времето на НДСВ се живееше и работеше много по-добре, изтъкнаха те.

Христова характеризира организацията в Плевен като добре изявена чрез двамата си съветници и един успешен зам.-кмет Стефан Петков. Разбира се, организационни проблеми имаме и те не са от вчера, но ще положим всички усилия да стабилизираме структурите си, защото тенденцията е положителна, заключи председателят на НДСВ

На въпрос на журналисти колко души са напуснали партията от началото на годината Христова информира, че 30 души са подали заявления за напускане досега, а 295 са поискали членство в НДСВ.

След пресконференцията Христина Христова и Стефан Петков се срещнаха с част от актива на НДСВ в Плевен и обсъдиха евентуалните действия за стабилизиране на организациите на партията в града и областта.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...