Акценти
Начало / Крими / Хванаха рецидивист с поредна кражба в Гривица

Хванаха рецидивист с поредна кражба в Гривица

Рецидивист с поредна кражба беше задържан в гората на село Гривица (южно от главен път Плевен – Русе), информират от пресцентъра на МВР-Плевен. Апашът е откраднал турбозол (машина за замазка) от имот на 53-годишен плевенчанин.

32-годишният крадец е от селото и е засечен от полицаите в момент на прикачване на турбозола към теглич на лек автомобил. Мъжът има 6 криминални регистрации, от които две за кражби, една  за грабеж, две за шофиране без книжка и една за незаконна сеч. Освен това той е и с четири присъди – 3 осъдителни за шофиране без книжка и една присъда за кражба.

Задържан е и съучастникът му в кражбата – 28-годишен от Варна, с криминална проява за шофиране без книжка. На около 300 метра от мястото, където са задържани лицата и открадната вещ, в посока главен път Плевен-Русе, е установен товарен автомобил със свален падащ борд, управляван от 29-годишен от Варна.

Полицейска проверка е изяснила, че и той има криминално досие. Нарушителят е с криминална регистрация и присъда за притежаване на наркотици. Той е задържан е за срок от 24 часа. Товарният автомобил се намира на съхранение в поделение на МВР – Плевен. Вещта, обект на престъпление, е иззета и е на съхранение в Първо РУП – Плевен. По случая е уведомен районен прокурор, работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...

Един коментар

  1. Иван Христов

    Аз се чудя защо хора с толкова присъди са на свобода , това е нещо като подигравка със ситемата може би, хващат ги осъждат ги и после ги пускат да си правят престъпления. Най голямата грешка на България беше че премахнаха строгия затвор в Белене, пратете ги тези там пък да видим дали няма да ги превъзпитат.