Начало / Крими / Хванаха двама, рязали дърва без разрешение

Хванаха двама, рязали дърва без разрешение

Двама мъже са задържани от полицаи от Червен бряг заради незоканен добив на дървесина, съобщават от МВР. Това е станало на 30 август при специализирана операция за противодействие на закононарушения, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, възпроизводството, ползването и експлоатацията на горите.

Около 19.50 часа в местността „Костов геран“ е спрян за проверка джип „Мицубиши“, управляван от 44-годишен местен жител. В купето на автомобила са намерени два куб.метра дърва за огрев, без необходимите документи, и моторен трион. Мъжът е осъждан за кражба и има криминалистически регистрации за кражба, за средна телесна повреда и за управлявие на МПС в нетрезво състояние. Джипът с дървата е иззет и се съхранява в горски разсадник – Червен бряг.

В същото нарушение е засечен около 20.10 часа и 33-годишен мъж, който превозвал с “Ваз” един куб.м. дърва за огрев, без необходимите документи, и моторен трион. Мъжът е осъждан за кражба. За престъпления по чл. 235 от НК работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...