Акценти
Начало / Крими / Вили, царевица и фураж изгоряха при пожари

Вили, царевица и фураж изгоряха при пожари

През изминалото денонощие на територията на област Плевен са регистрирани 16 произшествия, ликвидирани от екипите на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен.

На 30 август в 15:24 часа е съобщено за пожар в частна царевична нива в землището на град Тръстеник, при който са унищожени 5 декара от нея. Причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

На 30 август в 15:09 часа е съобщено за пожар в местността «Глината» в Червен бряг. Причината отново е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са три необитаеми вили, с неустановена към момента собственост.

Рано тази сутрин пък около 03:25 часа е възникнал пожар в купа фураж в село Дъбован. Изгорели са 8 бали с фураж. Днес се извършват огледи за установяване на причината за инцидента. Пострадали хора няма.

Пожари в сухи треви и отпадъци са горели в землищата на градовете Плевен, Гулянци, Долна Митрополия и Кнежа и селата Търнене, Божурица, Крушовене, Реселец, Горник,  Радомирци, Асеновци, Искър и Бреница. В помощ на огнеборците са се включили и гасачески групи и техника от град Тръстеник и селата Крушовене, Божурица и Лазарово.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...