Акценти
Начало / Спорт / Футболистите ни победиха „Бдин” с 2:1

Футболистите ни победиха „Бдин” с 2:1

футбол

В мач с две лица тази неделя футболистите на ОФК „Спартак” победиха гостуващия състав на ОФК „Бдин 1923” – Видин. През първото полувреме по-добрият състав на терена бяха гостите. Те на няколко пъти атакуваха опасно вратата на отбора на Бойко Цветков като само неточният мерник на нападателите им не доведе до попадане на топката в мрежата. Все пак това се случи в 39-ата минута, когато чрез Михайлов отборът на „Бдин” поведе. Голът падна след нарушение в наказателното поле на гостите и отсъдена от рефера дузпа. Наказателният удар бе избит от плевенския страж, но топката излетя към Михйлов, който в добавката не сгреши.

Малко след попадението самостоятелна акция на Венцислав Миленов вдясно от вратата на видинчани завърши с гол и така резултатът бе изравнен. На почивката двата отбора се разледиха при резултат 1:1, а треньорите им определено имаха какво да кажат на подопечните си за подобряване на играта.

През второто полувреме по-дейният и сплотен състав на терена беше „Спартак”. Синьо-белите зарадваха своите привърженици с няколко отлични отигравания, а в 70-ата минута и поведоха чрез Йоан Петков. До края на мача на спартаковци не им остана нищо друго освен да задържат преднината си, като момчетата имаха и няколко шанса за ново попадение във вратата на гостите.

Текст Иво Тодоров

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...