Акценти
Начало / Общество / Фонд „Читалища” провокира инициативността на младите

Фонд „Читалища” провокира инициативността на младите

Заедно с Младежкото бюро за услуги и граждански инициативи, Плевенски обществен фонд – Читалища е спечелил финансиране от Министерството на образованието за създаване на Младежки информационен консултативен център, научихме от изпълнителния директор на фонд „Читалища” – Даниела Димитрова. Дейността на младежкия център ще се разпростира върху 11-те общини в Плевенска област, като основната задача ще е обучение на младежки лидери. Идеята е те да провокират инициативността на младите хора по места сами да формулират проблемите си, а още по-важно – да намират път за разрешаването им, да застъпничат за интересите си. Фонд „Читалища” ще застане плътно зад дейностите, инициирани от младите хора.

„Аз и моите колеги сме убедени, че нашата мисия е да се обърнем към младите хора, особено тези от по-отдалечените от областния център селища, за да помогнем на можещите, инициативните да се разгърнат. Обществото ни е плачещо и мрънкащо, но сякаш не иска да разбере, че голяма част от проблемите могат да бъдат решенини, ако се хората се консолидират и сами намерят пътя за справяне, вместо да чакаме някой друг да оправи живота ни. Затова с този проект се обръщаме към младите хора, за да провокираме тяхната решителност и активно отношение към живота”, обясни Даниела Димитрова.

Проектът е двегодишен, което ще даде възможност за по-голяма свобода в реализацията му. В момента се подготвя централния офис в Плевен, откъдето ще се предоставят информационни, обучителни и консултантски услуги в помощ на дейностите на младите хора в общините.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...