Акценти
Начало / Крими / Дете обгоря заради родителска немарливост

Дете обгоря заради родителска немарливост

Двегодишно дете пострада при пожар в къща в ромската махала на село Новачене, съобщават от Пожарна  безопасност и защита на населението. Къщата е пламнала около 23 часа на 15 януари, като огънят бързо е обхванал покрива й, унищожил е покъщнина.

При инцидента в къщата са били оставени без родителски надзор деца. Когато пламъците обгърнали стаята по-голямото дете извело братчето си навън. В произшествието е пострадало по-малкото дете – момченце на 2 години и 7 месеца, което е получило обгаряния по крачетата. Оказана му е лекарска помощ и детето е настанено в отделение по Пластична хирургия на Плевенската болница с изгаряния от Втора степен без опасност за живота му. Причина за възникването на пожара е паднала свещ, използвана за осветление. По обяснение на родителите в къщата не е имало електрозахранване, а те в момента на произшествието са били до магазина за цигари. Спасена е къщата и пламъците са потушени от дежурен екип на Пожарна безопасност и защита на населението в крайдунавския град.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...