Акценти
Начало / Здравеопазване / Фондация в подкрепа на жени с рак организира благотворителен бал

Фондация в подкрепа на жени с рак организира благотворителен бал

В Плевен започна дейност фондация „Свети Иван Рилски” в подкрепа на жени, засегнати от рак на гърдата, съобщиуправителят й, д-р Елиза Георгиева (на снимката в дясно), специалист с дългогодишен опит в лечението на заболяването.

Чрез модерна медицинска клиника фондацията ползва всички най-съвременни апарати за откриване и лечение на карцинома
на млечната жлеза и поставяне на силиконови импланти, както да оказва психологическа помощ. Фондацията осигурява помощни средства и рехабилитация на засегнатите от заболяването. Предвидени са беседи в училищата, индивидуални и групови психологически сеанси за преодоляване на стреса. Фондацията ще приема и „даряване на труд” на хора, които искат да подпомагат на раковоболни жени в по-тежък стадий на болестта.

Все по-млади жени и все по-чести са случаите на засегнатите от рак на гърдата, каза д-р Георгиева, като се позова на дългогодишната си практика в тази сфера. Според медицинската статистика всяко трето семейство в България има онкоболен, а всяка осма жена – карцином на млечната жлеза. Фондацията има идея да осигурява зъбни протези на нуждаещите се възрастни хора, които нямат финансови възможности.

За набиране на средства фондация „Свети Иван Рилски” организира първия си благотворителен бал на 22 март. До момента са заявили желание да станат дарители над 100 бизнесмени, каза общинският съветник от ГЕРБ Петя Василева – съучредител на фондацията.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

Един коментар

  1. Инициативата е много положителна.Предвид насоката на дейнос , е от значение възможността за международни контакти. В тази посока в Италия има много авмторитетни организации/благотворителни/ които имат подобни цели.
    Ако фондацията прояви интерес сме готови да предоставим необходимата, контактна и комуникационна логистика.