Акценти
Начало / Култура / С концерт събраха 1 500 лева в помощ на Деси

С концерт събраха 1 500 лева в помощ на Деси

Повече от два часа продължи благотворителният концерт на ученици от Музикалното училище, с който младите музиканти събраха средства за лечението на своята съученичка Десислава Мирчева (на снимката).

В концерта участие взе и Деси, която трудно овладяваше емоцията си и виолончелото леко потреперваше в ръцете й. След изпълнението си, тя обясни вълнението си с това, че вечерта е много специална за нея. „Видях толкова много хора, съпричастни към моята болка, които са дошли, за да ми помогнат да събера необходимата ми сума за операцията, за да се излекувам. А това е най-важното нещо за мен”, сподели момичето и многократно благодари на всички, които са я подкрепили.

Мечтите на Деси са свързани само с още едно нещо – музиката. Желанието й е да продължи образованието си в Консерватория и след това да се реализира като музикант.

От благотворителния  концерт бяха събрани 1 500 лв.

18-годишната Десислава учи виолончело в класа на Петранка Антонова.От много години момичето лекува зрението си в чужбина. Направените досега скъпи процедури и операции в руски клиники са подобрили състоянието й, но за пълното й излекуване са необходими още серия от стимулации и операция. Според лекарите шансовете за пълното излекуване на Деси, която носи очила 22 диоптъра, са много големи. Тази година предстои финалната операция, която струва 20 000 лв.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...