Акценти
Начало / Икономика / Фирми за бързи кредити и банки: кое да изберете и как да използвате кредитен калкулатор при избора си

Фирми за бързи кредити и банки: кое да изберете и как да използвате кредитен калкулатор при избора си

Банковите институции и фирмите за бързи кредити са най-често търсените и използвани кредитори. Въпреки сходството в услугите, които те предлагат, има важни разлики между банките и компаниите за бързи кредити. Вследствие на тези разлики банките обикновено са подходящ кредитор за един вид заеми, а фирмите за бързи кредити – за друг.

Тегленето на кредит от банка има някои предимства, които го правят подходящ избор, когато човек има нужда от по-голяма сума пари. Предимствата на банковите кредити се крият в условията: статистически лихвите и месечните вноски по такива заеми са по-ниски. За сметка на това, в повечето случаи, обвързването с банковата институция е за по-продължително време. Един от недостатъците на банковите кредити е сложният процес по одобрението, който не винаги завършва с одобрение.

От другата страна, фирмите за бързи кредити предлагат по-подходящи условия, когато имате нужда от по-малки суми. Добър пример е стоковият кредит – един от най-предлаганите продукти от такива компании. Фирмите за бързи кредити са подходящи кредитори за малки заеми, защото въпреки че лихвите по тях са малко по-високи, разсрочването може да бъде за много по-кратък период. Друго предимство на фирмите за бързи кредити са промоционалните им условия. Някои фирми предлагат първи безлихвен заем, а други предлагат продукти като финансиране до заплата и отстъпки от редовните цени. За разлика от банковите институции, фирмите за бързи кредити обработват документите изключително бързо и получавате одобрение или отказ в рамките на няколко минути.

И банките и фирмите за бързи кредити предлагат разнообразни продукти. Това понякога поставя потребителите в затруднена ситуация относно как да направят своя избор. Един от най-лесните начини да разберете дали е по-добре да изтеглите банков кредит или заем от фирма за бързи кредити е като сравните условията между двете с помощта на кредитен калкулатор. В днешно време има голям избор от различни кредитни калкулатори, които смятат по дадени условия. Така можете да пресметнете каква би била крайната сума, която дължите, при предлаганите от двете страни лихвени проценти и условия. Също така бихте могли да пресметнете продължителността на кредита, така че да можете спокойно да покривате месечните вноски.

Функционалностите на кредитния калкулатор са идеален начин да вземете информирано решение за вида заем, от който имате нужда. Чрез пресмятане на условията, предлагани от различни фирми и банки, ще можете да намерите най-подходящото финансиране за вашите нужди. Например, ако имате нужда от стоков кредит и трябва да прецените дали дадена фирма би предложила по-добри условия от тези на някоя банка, можете да сравните тези условия в кредитния калкулатор. Добър личен принцип е винаги, преди да се впуснете в следващото теглене на заем, да прегледате и сравните условията, предлагани от различните кредитори.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...