Акценти
Начало / Общество / Фирма „Паркстрой” започна почистването на гробищните паркове

Фирма „Паркстрой” започна почистването на гробищните паркове

До 3 ноември, когато е Архангелова задушница, всички гробищни паркове в Плевен ще бъдат почистени, за да заприличат те наистина на паркове и да могат плевенчани да почетат на спокойствие паметта на близките си. Това каза за infopleven управителят на общинска фирма „Паркстрой” Красимир Петров.

На 17 септември от фирмата са получили уведомление от Община Плевен, че са спечелили търга за обществена поръчка за почистване и поддръжка на гробищните паркове в града

Въпреки че в момента тече законовият 30-дневен срок, в който останалите участници в търга – общо пет, могат да обжалват резултата, от фирма „Паркстрой” са започнали почистването.

„На собствена воля влязохме в гробищните паркове и започнахме почистването им, за да може, в оставащият само месец до Архангелова задушница, да приведем гробищните паркове в по-приветлив вид, след като близо осем месеца там никой не е почиствал”, обясни Петров.

Освен метене, почистване и косене на тревата – услуги, които влизат в цената на поръчката, от фирмата предвиждат да поставят малки дървени пейки, изработени в собствената им работилница. В района на гробището в местността Чаира ще бъде монтиран дървен павилион за продажба на цветя, също изработен в работилницата на фирмата.

На телефон 0885 88 27 74 гражданите могат да подават сигнали за пропуски в поддръжката на гробищните паркове, както и да дават предложения. Красимир Петров увери, че са готови да реагират на всеки основателен сигнал, за да подобрят състоянието на гробищните паркове.

В момента от фирма „Паркстрой” почистват Горноплевенските гробища, след това са тези в местността Чаира и гробищата под стадиона.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...