Акценти
Начало / Култура / Конференция по повод 100 години от Балканската война във Военния клуб

Конференция по повод 100 години от Балканската война във Военния клуб

Инициативният комитет за отбелязване на 100 годишнината от Балканската война , обединяващ осем неправителствени организации организира тематична конференция „Оперативно изкуство и тактика на Българската армия в Балканската война“.

Домакин на проявата, която ще се проведе на 5 октомври от 10.30 часа,  е Военният клуб. За участие в конференцията са поканени военнослужещи на кадрова военна служба, от запаса и резерва , ученици от плевенски училища. Акцент в четирите тематични доклада е замисълът на страните за водене на войната, оперативното изкуство и тактика на Българската армия , използването на авиация за  овладяването на  Одрин и приносът на армията ни във военното изкуство.

Мултимедийното онагледяване на  докладите е подготвено  от преподавателя Бойко Александров от СОУ “ Стоян Заимов“  по материали от библиотеката на Военния клуб.

Амбициозната програма на Инициативния комитет , в основата на който е Сдружение “ Артилерия- генерал Владимир Вазов “ включва девет  разнообразни и интересни прояви  в периода 5 октомври  2012 – 11 март 2013 г.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...