Акценти
Начало / Общество / Физически лица и фирми търсят съдействие от ОИЦ – Плевен за финансиране на проектите си

Физически лица и фирми търсят съдействие от ОИЦ – Плевен за финансиране на проектите си

Физически лица, нуждаещи се от финансиране за започване на собствен бизнес, и фирми търсят най-често съдействие от Областния информационен център в Плевен (ОИЦ – Плевен). Това стана ясно по време на пресконференция, проведена в Община Плевен, от екипа на Центъра.

Наред с информационната кампания, която се провежда в момента сред желаещите да осъществят идеите си с подкрепата на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), от ОИЦ – Плевен представиха целите, планираните задачи през следващите три години и конкретните резултати, които ще постигнат с работата си.

От началото на годината в ОИЦ – Плевен беше избран нов екип от експерти, които да популяризират дейността на Центъра. Те имат задачата да организират информационни събития в 11-те общини на областта, благодарение на които повече хора да научат за възможностите по различните програми. Предвидените събития за периода са общо 66, като част от тях вече са проведени.

Разпространение на обща информация за политиките на ЕС, за целите и възможностите за финансиране от ЕСИФ, конкретна информация за възможностите за кандидатстване с проектни предложения са част от услугите, които се предлагат в Областен информационен център – Плевен.

ОИЦ пресконференция 1

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...