Акценти
Начало / Здравеопазване / Училище за бременни отново отвори врати в Плевен

Училище за бременни отново отвори врати в Плевен

В Плевен бъдещите и настоящи родители отново ще могат да се възползват от полезните съвети на Училището за бременни, организирано от едно от най-популярните специализирани  издания за бременност и майчинство у нас. Засега училището ще се провежда един път месечно, като идеята е срещите на младите родители и специалистите да станат по-чести, обясни Кръстьо Касабов, издател на списанието и организатор на иницативата. За лектори ще бъдат канени различни специалисти – акушер-гинеколози, акушерки, неонатолози, педиатри, диетолози, психолози и много други специалисти ще отговарят на въпросите на аудиторията. Досегашната практика показва, че бъдещите и настоящите родители се интересуват от най-разнообразни теми – от къпането на бебето, до отношенията между младите и възрастните родители.

Храненето на бебето е сред най-дискутираните теми, затова и първата лекция в Плевен днес  беше на тема “Хранене и захранване на кърмачето” с лектор д-р Наталия Славкова от УМБАЛ – Плевен. В курса се включиха десетина бъдещи майки. По време на лекцията стана ясно, че съвременната майка не е изоставила кърменето и положителната тенденция е, че все повече жени предпочитат да кърмят децата си и то колкото може по-дълго време.

Училище за бременни се организира за девета поредна година от списание “9 месеца”. На тази форма на обучение и подготовка за предизвикателствата на родителството вече се довериха повече от 25 000 бъдещи майки от различни градове. От есента на 2012 г. курса за бъдещи майки и татковци ще се организира общо в шест града: София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Плевен и Варна.

В момента списанието организира друга интересна иницатива – конкурс за бебе на корицата. Досега са изпратени над 2000 снимки от цялата страна, научихме от Кръстьо Касабов. Жури ще избере 15 дечица, които ще бъдат поканени на специална фотосесия и между тях ще бъдат избрани 12-те, които ще бъдат звездите на корицата на списанието през следващата година.

Списанието ще запази и конкурсът „Бебе на годината”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...