Акценти
Начало / Крими / Телефонни измамници “ужилиха” възрастна жена

Телефонни измамници “ужилиха” възрастна жена

84-годишна жена от Червен бряг се е разделила с 6 хил. лева след като е била измамена по телефона, съобщават от полицията. Това е станало по изпитаната схема с пострадал близък и даване пари на лекар за лечение.

На 15 октомври в 17.40 часа в полицията е получен сигнал от 84-годишната местна жителка, че е станала жертва на телефонна измама. Жената обяснила, че около 16.00 часа на домашния й телефон се обадил мъж и се представил като д-р Кръстев от София. Непознатият разказал, че дъщеря й е със счупен крак под коляното и е необходимо да се даде сумата от 6 000 лева за спешна операция. Ако парите не бъдат предадени, ще се наложи крака на дъщеря й да се ампутира.

После “д-р Кръстев” дал на измамената да се чуе с жена, представила се за дъщеря й, която плачела, че й трябват пари за операцията. Потърпевшата е инструктирана да не затваря телефона, за да имат постояна връзка, тъй като ще дойде санитар за парите.

Около 16.20 часа разтревожената майка изчакала “санитаря” на тротоара пред дома си и му предала 6 000 лева. Когато се прибрала в дома си, възрастната жена се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена.

По случая е образувана полицейска проверка за престъпление по чл. 209 от НК и работата продължава. Уведомен е прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...