Начало / Общество / Ученици ще мерят сили в състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

Ученици ще мерят сили в състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

На 27 април от 10 часа в зала “Плевен” на Областна администрация ще стартира областното ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, съобщават от полицията.

Състезанието е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН, по предложение на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” МВР, и се провежда ежегодно в област Плевен. Участие ще вземат 6 отбора от общините Плевен, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Никопол. Отборите се състоят от общо четирима състезатели, момичета и момчета, ученици от IV до VIII клас.
Целта е да се проверят уменията на децата за действия при възникване на бедствия и аварии, да се възпита у тях чувство за взаимопомощ и за работа в екип при кризисни ситуации.
Състезанието ще се проведе на два етапа. В първия състезателите ще решават тест с въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Вторият етап е от 13 часа в базата на ОУПБЗН – Плевен, на улица „Сторгозия” №12 (Стара гара). Децата ще участват в състезателни игри, в които ще демонстрират уменията си за дейстивия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.

Отборът, класирал се на първо място, получава право за участие в националния кръг на състезанието.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...