Акценти
Начало / Образование / Ученици от ОУ „Васил Левски” с призив – всеки месец да има ден на доброто

Ученици от ОУ „Васил Левски” с призив – всеки месец да има ден на доброто

Второкласниците от ОУ „Васил Левски” в Плевен станаха инициатори на идеята всеки месец в училището да има цветен ден на доброто. Тя се зароди при отбелязване на Деня на търпението, който съвпадна с Благовещение – 25 март, научихме от Галя Маринова, преподавател в училището. Началото на Деня на търпението е поставено  преди няколко години по време на обучението „Необходимостта младите хора да защитават обществено значими каузи” на младежите от Младежки общински съвет по наркотични вещества и техни приятели-ученици от различни училища в Благоевград.

Второкласниците от плевенското училище добавиха още един празник към този ден – Ден на жълтата фланелка, като символ на настроението, усмивките и позитивното поведение. Децата сложиха лентички в жълто с надписи:”Усмихни се! Бъди приятел!”, „Днес няма да нараня никого!”, „Бъди различен! Бъди търпелив! Бъди приятел!”. Тези лентички малките ученици закачиха и на реверите на по-големите си приятели от 4 клас.

Вярваме, че след този ден в училището ни ще има повече усмивки, децата ще бъдат по-добри и търпеливи, ще има повече приятели, сподели Галя Маринова.

ОУ "Васил Левски" - Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...