Акценти
Начало / Образование / Ученици от ГПЧЕ се представиха достойно на Национална олимпиада по права на човека

Ученици от ГПЧЕ се представиха достойно на Национална олимпиада по права на човека

ГПЧЕ Лариса Василева
Плевенските ученици и Лариса Василева (вдясно).

Единадесетокласниците от Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен Асен Вълев и Емилия Димитрова се представиха достойно на Националната олимпиада по права на човека, която се състоя от 17 до 20 юни в град Приморско, информира за infopleven тяхната ръководителка Лариса Василева. Асен постигна 4 място в индивидуалното състезание и 1 място в груповото. В състезанието се включиха общо 30 ученици от цялата страна. От област Плевен участваха още четирима ученици – по двама от Кнежа и Долни Дъбник. Регламентът предвиждаше всяко училище да се представя от двама ученици.

ГПЧЕ
Награждаване на отбора победител.

За груповото състезание отборите бяха смесени от различните училища. Целта е участниците да работят в смесени екипи, като разработят казуси: проекти, свързани с осъществяването на целите на хилядолетието за развитие. Проектите се представят и защитават пред жури и се определят победителите.

В индивидуалното състезание учениците бяха разделени на четири групи и защитаваха своите разработки пред жури. Най-добрите трима от всяка група участваха във финала, по време на който всеки от участниците разгледа без подготовка по един въпрос по темата в рамките на 10 минути. Журито определя индивидуалния победител на основата на представянето на участниците в големия финал, поясни Василева.

ГПЧЕ

Националната олимпиада по права на човека цели да се събуди интерес у учениците към проблемите, свързани с осъществяването на правата на човека, и да се мотивират за работа в тази област. Да се изгради модел за осъществяване олимпиада по права на човека. За да участва, всеки ученик ще трябваше да развие тема, свързана с правата на човека. Разработките бяха защитени в рамките на индивидуалното участие на учениците.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...