Начало / Общество / Ученици и младежи ще тренират във ВК Олимпиец /Плевен/ по проект „Волейболът като метод за изграждане на социални умения”

Ученици и младежи ще тренират във ВК Олимпиец /Плевен/ по проект „Волейболът като метод за изграждане на социални умения”

„Волейболът като метод за изграждане на социални умения”. Така се казва проектът, който стартира плевенският Волейболен клуб Олимпиец. Представи го днес пред медиите в Плевен президентът на клуба Стефка Великова. Целта на проекта е изграждане на социално отговорно поведение у младежите и девойките, чрез ограничаване на различните форми на агресия. В него ще участват 65 ученици и младежи от 15 до 29-годишна възраст. В тренировките ще се включат минимум седем ученици в неравностойно положение. Заниманията ще се провеждат през лятото, като тренировките са всяка седмица от понеделник до четвъртък в салона на СУ „Иван Вазов”. Проектът продължава до края на месец септември, като на финала му ще се проведе турнир.

Във ВК Олимпиец тренират над 120 момчета и момичета, като женските и мъжките отбори на клуба участват в първенствата на всички възрастови групи.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...