Начало / Последни новини / Кръг от Европейския шампионат по мотоциклетизъм ще се проведе този уикенд край Плевен

Кръг от Европейския шампионат по мотоциклетизъм ще се проведе този уикенд край Плевен

Над 120 пилоти от 8 държави – България, Турция, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Естония и Чехия, се събират тази събота и неделя на пистата край Долна Митрополия. Те ще участват в седмия кръг на Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта и в третия атрактивен шампионат по „СуперМото” – Grand Prix Bulgaria 2019.

Надпреварата се провежда в памет на големият приятел на българския мотоциклетен спорт Димитър Калчев.

Сред участниците е плевенчанката Жулиета Ленкова-Апостолова (МСК Плевен, Априля), която има актив от 130 точки (2 победи и 4 втори места) и след шест кръга от пистовия шампионат е убедителен лидер в най-малката кубатура (125сс) . Друг плевенчанин, който ще излезе на пистата този уикенд е Асен Лилов (МСК Плевен, Хонда, 59т.), който е трети в клас F600 във временното класиране.

При скутерите Пламен Христов (МСК Плевен, 36т.) и Алекс Иванов (МСК Плевен, 31т.) ще оспорват първото място на  временния лидер в класирането Иво Михайлов (Зедмото, Пиаджо 50т. ).

В СуперМото при 65-кубиковите машини на пистата ще излезе Енис Байрамов (МСК Плевен, КТМ).

В клас OPEN Александър Георгиев (МСК Плевен, КТМ, 76т.) ще опита да навакса пропуснатите точки в първия манш в Кюстендил и да оглави класирането в отворения клас.

По традиция съботния ден ще бъде зает със свободни тренировки и квалификации, а в неделя (16 юни) от 10:30 часа на пистата в Долна Митрополия ще започнат стартовете за Grand prix Bulgaria 2019.

Снимка: read4sport

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...