Акценти
Начало / Общество / Учениците от Професионална гимназия ,, Г. С. Раковски” – Плевен ще провеждат практическо обучение в модерна учебна среда

Учениците от Професионална гимназия ,, Г. С. Раковски” – Плевен ще провеждат практическо обучение в модерна учебна среда

ПГ "Г.С.Раковски"
Снимга: ПГ „Г.С.Раковски“

В Професионална гимназия по подемна строителна и транспортна техника „Г. С. Раковски” в Плевен днес беше открита нова лаборатория за диагностика и техническо обслужване на транспортна техника, с което беше поставено началото на дейностите по проект „Модерна учебна среда за по-успешна реализация“. Той се реализира в рамките на националната програма на МОН, насочена към модернизиране на професионалното образование.

На откриването присъстваха Йонита Иванова – началник отдел „Образование и култура”в Община Плевен и Цветанка Тончева-старши експерт професионално образование в РИО – Плевен, представители на партниращите стопански организации.

Директорът на гимназията –  Соня Йорданова, запозна гостите с проекта, който ще даде възможност учениците да повишат своята професионална подготовка и обучението си по избраната специалност. С новоизградената  лаборатория в професионалната гимназия се създава модерна учебна среда, осигурява се практическо обучение  на учениците по учебна и производствена  практика в условия, близки до реалната работна среда и се създават необходимите условия за повишаване конкурентността им на пазара на труда, подчерта тя.

Директорката на гимназията изказа благодарност на екипа по проекта за усилената работа и на фирмите партньори, осигурили съфинансиране на проектните дейности. По време на откриването присъстващите наблюдаваха практическа работа на учениците в лабораторията за диагностика и техническо обслужване на транспортна техника за демонстрация на възможностите на придобитото оборудване.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...