Акценти
Начало / Крими / Плевенски полицаи заловиха 17-годишен рецидивист, ограбил два магазина за ден

Плевенски полицаи заловиха 17-годишен рецидивист, ограбил два магазина за ден

big

17-годишен рецидивист, извършил два въоръжени грабежа на хранителни магазини в един ден, залови плевенската полиция, информира директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Денислав Маринов. Грабежите са станали тази неделя, 20 октомври. Младежът действал със сигнален пистолет и маска. Нахлул в магазин в центъра на града, произвел изстрел около 15.00 ч. и задигнал 240 лв. По същата схема ограбил и магазин в жк ”Дружба” около 22 часа, като откраднал 260 лв. заедно с чекмеджето.
Рецидивистът с инициали А. М. Н. е задържан и е направил самопризнания. Завел е полицаите при укритите вещи, предал е и пистолета, с който е сплашил търговските работници.

Добринка Матеева, наблюдаващ прокурор по случая, информира, че въпреки маската, нападателят е бил разпознат от свидетелите по характерните си сини очи. Младежът споделил, че събира пари, за да се издължи в съда, където имал сума за възстановяване. 17-годишният рецидивист е познат на полицията от 2007 г. Автор е на много кражби и е осъждан.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...