Начало / Образование / Ученик от Плевен с Първа награда от национален конкурс за литературно творчество и журналистика

Ученик от Плевен с Първа награда от национален конкурс за литературно творчество и журналистика

Венелин Георгиев от СУ „Пейо Яворов“- Плевен, спечели Първа награда от 15-ия национален конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе 2022.

Конкурсът е част от Националния календар на Министерството на културата, провежда се от  Община Русе, с подкрепата на Регионално управление на образованието – Русе. Право на участие имат ученици от 2 до 12 клас, които творят в областта на художествената литература и журналистиката. Целите са развиване на творческото въображение и талант. Укрепване на човешките ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност. Конкурсът се обявява в раздел Литературно творчество- Поезия и Проза, и раздел Журналистика.

Тази година участваха  131 млади автори от цялата страна със 150 творби и 4 журналистически екипа.

След оценка от жури в раздел Литература, направление Проза, за възрастова група до 4 клас, Първа награда е присъдена на Венелин Георгиев от СУ „Пейо Яворов“- град Плевен. Той е единствения награден участник от нашия град. Малкият творец е впечатлил журито с разказа си „Приятелството е завинаги“. Това е поредното отличие за четвъртокласника в национални литературни конкурси за тази година.   Венелин е член на Клуб 2021 на проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ за постижения в сферата на математиката.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...