Акценти
Начало / Общество / По идея на майки  създадоха оригинална детска площадка в град Левски

По идея на майки  създадоха оригинална детска площадка в град Левски

Нова детска площадка, която предоставя възможност на малчуганите да учат докато играят и се забавляват беше открита  в град Левски. Тя е реализирана по Проект „Играй, учи и се забавлявай“ на майки на малки деца от град Левски.

Идеята им със собствен труд да нарисуват на подходящ терен хоризонтални игри, чрез които децата да се запознават с цифрите и буквите, да развиват мисловна и физическа дейност е подкрепена от  Социалните услуги за деца на „СОНИК СТАРТ“, НЧ „Георги Парцалев 1901“ гр.Левски, МКБППМН-Левски и Община Левски, разказа Петя Чолакова- гл.експерт „Образование, култура и спорт” в Община Левски.

Чудесната  гражданска инициатива е осъществена със съдействието на кмета на Левски Любка Александрова за осигуряване на  всичко необходимо на майките, за да могат площадките да грейнат в ярки цветове.

Интересната и полезна за децата площадка е открита тази събота, 22 октомври.

При откриването Петя Чолакова благодари на всички, с чиито труд и подкрепа тази площадка вече радва малките палавници. За майките е удовлетворението, че с реализирането на идеята им е създадено приятно и полезно място за игра на децата.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...