Акценти
Начало / Общество / Учение затваря Общината за два часа

Учение затваря Общината за два часа

На 13 септември, четвъртък, в Община Плевен ще се проведе учение за защита при силно земетресение. По тази причина от 10 до 12 часа общинската администрация няма да работи с граждани, предупредиха  от там.

Учението на  тема „Дейност на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия при възникване на силно земетресение на територията на община Плевен” ще се проведе от 10 до 16 часа.

Целта на учението е да се подобри и усъвършенства взаимодействието, координацията и практическите умения на органите за управление, силите и средствата на Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР) при възникване на силно земетресение на територията на община Плевен.

Резултатите от проведеното учение ще бъдат отчетени пред  медиите в същия ден на съвместна пресконференция  на областния управител Иван Новкиришки, кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – комисар Емил Маринов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...