Акценти
Начало / Общество / Над 13 хиляди жители на областта ще получат храни от интервенционния запас

Над 13 хиляди жители на областта ще получат храни от интервенционния запас

За пета поредна година Български Червен кръст Плевен започва раздаването на хранителни продукти по програмата „Разпределяне на храни от интервенционни запаси на ЕС на социално слаби лица“ на територията на цялата област.

Целта на програмата е да помогне на повече хора от уязвимите социални слоеве да преодолеят последиците от кризата.

С регламент на Европейската комисия от 9 март, гласуван в рамките на Управителния комитет по обща организация на земеделските пазари, общият бюджет на България за план 2012 бе увеличен от 4,183 млн. евро на 21,439 млн. евро.

В област Плевен право на тази помощ имат 13 363 граждани, които са получили енергийна помощ от Дирекция „Социално подпомагане“ през отоплителен сезон 2011/2012, както и майки – осиновителки, получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година. Освен тях подпомогнати са и лицата, получавали в предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания.

През 2012 година подпомагането ще се извърши на два транша.

Всяко подпомогнато лице през първи транш ще получи по девет продукта – 1кг. захар, 1 кг. боб, 5 кг. брашно, 1кг. ориз, 1,50кг. спагети, 1,20 кг. макарони, 0,14кг. нишесте, 0,900кг. вафли и 0,400кг бисквити. Общото количество продукти, които ще получи всеки един бенефициент е 12,140 килограма.

За Плевен раздаването на продуктите ще се извърши от 20 септември до 2 октомври от 11:00 до 15:00 часа, в клуб „Запасни офицери“, ул. „Даскал Димо“ №7 – бл. „Даскал Димо“, в близост до църквата „Св. Параскева“ – както през 2011година.

Помощите ще се получават само срещу лична карта на правоимащите лица, или с нотариално заверено пълномощно от друго лице. Препоръчва се подпомогнатите лица да носят чанти или пликове, с които да пренесат пакетите.

Вторият транш на програмата ще е през ноември.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...