Начало / Образование / Утвърдени български и румънски експерти в областта на туризма се срещнаха с ученици от Професионалната гимназия по туризъм

Утвърдени български и румънски експерти в областта на туризма се срещнаха с ученици от Професионалната гимназия по туризъм

PGT Aleko Konstantinov_9

Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен беше домакин на трансгранична конференция на тема „Културно-историческо и природно наследство в българо-румънския трансграничен регион“. Конференцията се проведе на 29 май, а лектори на събитието бяха утвърдени експерти в областта на туризма от България и Румъния, информираха от професионалната гимназия.

PGT Aleko Konstantinov_3

По време на форума възпитаниците на гимназията имаха възможност да се запознаят  с природните и антропогенни ресурси на областите Враца, Монтана, Видин и Плевен и на румънските региони Мехединц, Долж и Олт. Експертите представиха пред тях и можностите за развитие на устойчив туризъм. След като представителите на Фондация „Перпетуум-мобиле“ излъчиха кадри от промоционален филм за богатството на трансграничния регион, проведоха кратка викторина и връчиха награди на изявилите се  гимназисти. Възпитаниците на гимназията демонстрираха знания и ентусиазъм, които доказаха тяхната отлична подготовка.

Ръководството на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ получи благодарности за подкрепата и професионализма.

PGT Aleko Konstantinov_12PGT Aleko Konstantinov_12

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...