Акценти
Начало / Общество / Пак ще обявят конкурс за отдаване под наем на Летния театър в парк Кайлъка

Пак ще обявят конкурс за отдаване под наем на Летния театър в парк Кайлъка

Летен театър Кайлъка

Отново ще бъде обявен конкурс за отдаване под наем на Летния театър в парк Кайлъка. Това стана възможно, след като вчера общинските съветници прегласуваха решението си от предходната сесия, върнато от областния управител, информира на пресконференция председателят на местния парламент Дарин Ангелов. Мотивите  за  връщане на решението  бяха, че обектът не е включен в годишната програма за разпореждане и управление на имоти на Общината.

Условията за конкурса ще останат същите. Първоначалната наемна месечна цена на Летния театър е 340 лева без ДДС. Той ще бъде отдаден, докато бъде одобрен проект за възстановяването му като фестивален комплекс и младежки център за провеждане на музикални празници, фолклорни конкурси, концерти и прожекции, но за не повече от 5 години. Имотът е публична общинска собственост със застроена площ от 1 938 кв м, в това число гримьорна на два етажа с площ 128 кв м, сладкарница с площ 70 кв м и кинокабина с площ 42 кв м.

Ангелов определи вчерашното заседание като конструктивно, по време на което са приети 29 решения. Три точки от дневния ред бяха отложени, заради отсъствието на кметове на населени места. Други три предложения не бяха приети, тъй като не събраха необходимия брой гласове.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...