Акценти
Начало / Култура / Успешна премиера на балетната постановка ”Приказна галерия”

Успешна премиера на балетната постановка ”Приказна галерия”

Най-новата постановка на балетната школа към читалище „Съгласие” – „Приказна галерия”, беше представена с голям успех пред публика вчера, 26 март. За пореден път хореографът Маня Николова, заедно с постановчика Христо Домусчиев поднесоха на публиката спектакъл на високо професионално ниво.

Изпълненията на младите танцьори многократно предизвикваха аплаузите на препълнената зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”.

В балетната постановка се преплитат класически балет, испански танци, брейк и етно елементи. Чрез танц и увлекателния разказ на разказвача Христо Домусчиев пред малките зрители се разкриват тайните на фотографията от нейното създаване, та до наши дни.

На сцената заедно с чаровните балерини от балетното студио на читалище „Съгласие” се изявяват и професионални брейкъри от група „Ефект”, и момчета от класа по народни танци от НУИ „Панайот Пипков”.

Спектакълът има съвременно звучене и ще е интересен както за по-малките зрители, така и за по-големите. За цялостното му въздействие допринася и стилната сценография на художника Иван Велчев – Йово. В останалия екип, работил по постановката, са Валя Козовска – репетитор и Илина Павлова – корепетитор.

След успешната си премиера, балетната постановка „Приказна галерия” тръгва към своите редови представления. Пет вече са откупени.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...