Акценти
Начало / Здравеопазване / Уникална технология за премахване на тумори вече работи в Плевен

Уникална технология за премахване на тумори вече работи в Плевен

Четири жени са преминали успешно процедура за отстраняване на миома на матката с единствената в страната Хайфу технология за премахване на тумори чрез некроза /стопяване/. Уникалната технология вече работи от месец в Плевен, научихме от проф. д-р Григор Горчев. Това е нов вид неинвазивна хирургия, при която чрез високоенергийно ултразвуково лъчение се стопява туморното образувание. След подобна процедура, която трае между 1 и 2 часа, пациентът може почти веднага да се прибере  у дома.

С Хайфу технологията могат да се премахват тумори на панкреаса, на простатата, на бъбрека, на черния дроб, успешно се отстраняват миомни образувания. Екипът, който в Плевен работи с новата технология, е преминал обучение при китайски специалисти. До февруари китайци ще останат за консултация и помощ на плевенските си колеги.

За първи път подобен апарат е използван от лекари в Милано. Технологията се прилага успешно и в Барселона, Испания и в   Англия. Плевен е четвъртият град в Европа, в който се работи с Хайфу. Германия ще е петата страна на Стария континент, където в скоро време ще има два Хайфу апарата.

Интересът към иновативната технология е много голям и вече има записани пациенти за целия месец януари, научихме още от проф. Горчев.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...