Акценти
Начало / Общество / Удължиха срока за набиране на кандидати в доброволния резерв

Удължиха срока за набиране на кандидати в доброволния резерв

Сроковете на кампанията за набиране на кандидати за служба в доброволния резерв за военните формирования на видовете въоръжени сили се удължават, обявиха от Военно окръжие Плевен. Това става с допълнение на издадена заповед на министъра на отбраната от 25 март.

Срокът за подаване на документи на кандидати за служба в доброволния резерв във военните окръжия, областните военни отдели и отдел „Столичен”, в офисите за военен отчет в общините/районите се удължава до 11 май 2013 год. До 14 май в структурите на Военно-медицинска академия трябва да завърши медицинското освидетелстване за годност и оценка на психологичната пригодност на кандидатите.

В срок до 17 май съответните териториални структури на Централното военно окръжие ще изпратят документите на кандидатите за служба в доброволния резерв във военното формирование, провеждащо конкурса, след което до 22 май списъците на допуснатите и недопуснатите кандидати по областни военни отдели трябва да се обявят в сайта на Централно военно окръжие и да се поставят на общодостъпно място във военното окръжие и областните военни отдели.

Срокът за провеждане на конкурсите се удължава до 31 май.

Желаещите да кандидатстват за служба в доброволния резерв могат да подават своите документи всеки работен ден от 9,00 до 17,30 часа в съответните териториални структури на Централното военно окръжие.

До момента срокът беше удължаван няколко пъти. По предварителни разчети до края на 2012-та армията трябваше да се попълни с 400 резервисти, а според генералния план до края на 2014 год. тяхната бройка трябва да достигне 3 400 души.

Вакантните длъжности за поделението в Белене, което единствено в  Плевенска област набира резервисти, са общо 45. Обявените места са за командири на отделения, специалисти по взривни технологии и неутрализиране на боеприпаси, механик-водачи на верижна техника, шофьори, началник на електростанция, сапьори.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...