Начало / Здравеопазване / Удостоиха проф. Ташко Делийски с плакет за заслуги към МУ-Плевен по повод 70-годишния му юбилей

Удостоиха проф. Ташко Делийски с плакет за заслуги към МУ-Плевен по повод 70-годишния му юбилей

Известният онкохирург проф. д-р Ташко Делийски  беше удостоен от ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов с плакет за заслуги към изграждането и утвърждаването на висшето училище. Поводът е 70-годишният юбилей на проф. Делийски. Освен почетното отличие, професор Делийски бе приятно изненадан с презентация от колегите си в Клиниката по онкохирургия – д-р Цветомир Иванов изброи огромните му приноси за развитието на хирургията, за професионалното развитие на младите кадри и за приятелската атмосфера в екипа. Емоционален щрих към събитието добави съпругата на проф. Делийски – г-жа Ваня Делийска, ръководител на хор „Звъника“.

Тя отправи прочувствени думи на обич и благодарност, споделяйки лични моменти от съвместния им живот, като накрая поздрави юбиляра с изпълнението на двама свои солисти. На тържественото събитие проф. Ташко Делийски бе поздравен от членовете на Ректорския съвет, от Ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, от колегите си от Клиниката по онкохирургия и от катедрата по сестрински хирургични грижи.

Професор Делийски е известен като един от водещите онкохирурзи в страната, чийто научни интереси са свързани с рак на гастроинтестиналния тракт; рак на млечната жлеза; лимфна система и рак и роботизирана хирургия. За 45-годишната история на Медицински университет – Плевен той е заемал важни ръководни постове във висшето училище: заместник-ректор – 1993- 2003 г., първият декан на Факултет „Медицина“ – 2005- 2009 г., началник на Онкохирургична клиника – 1993 г., доцент-ръководител на Университетски онкологичен център – 1993 г. и днес – ръководител на Катедрата по сестрински хирургични грижи – от юни 2009 г.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...