Акценти
Начало / Общество / Увеличават полицейските екипи в Плевен и селата

Увеличават полицейските екипи в Плевен и селата

IMG_4507 Венцислав Катинов

Засилено полицейско присъствие в градската част и в селата – това ще е в основата на дейността на Областната дирекция на МВР в Плевен, заяви на пресконференция днес  новоназначеният директор Венцислав Катинов. Предвижда се в градската зона да има допълнително още две полицейски коли  с екипи, които ще работят по регулиране на движението, охраната на обществения ред и разкриване на престъпления, обясни Катинов. Допълнителният ресурс ще бъде осигурен след реорганизация в дейността на „Охранителна полиция“.

В малките населени места се предвижда всяка нощ да се излиза на полицейска операция, в която да се включват жандармеристи, оперативни работници и хора от охраната. Венцислав Катинов подчерта, че се очаква тежка зима, тъй като социалните помощи са изчерпани и единствения шанс за голяма част от ромското население остават кражбите и престъпленията.

До края на месеца в ОД на МВР – Плевен е планувано да се проведе среща с кметове на населени места от област Плевен, на която те да споделят своите болки и очаквания от полицията, а пък от наша страна ние ще представим постигнати резултати от дейността си за опазване на реда в населените места, каза още директорът на плевенската полиция.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Дано успее малко да противодействат на престъпността по селата, най-вече циганската!
    А какво стана с предния шеф на полицията в Плевен? Носят се разни слухове по повод отстраняването му…

  2. Г-н Катинов е сериозен и свестен човек. Каквото е по силите му, както и във възможностите на Областното управление на полицията ще го направи.