Акценти
Начало / Общество / Комисия от прокурори ще проверява всички сигнали за кражби от Въбел за последните три години

Комисия от прокурори ще проверява всички сигнали за кражби от Въбел за последните три години

полиция пресконференция

Със заповед на окръжния прокурор на Плевен – Иво Радев, е създадена тричленна комисия от прокурори, която ще провери всички подадени за последните три години сигнали от Въбел в Районна прокуратура – Никопол.  Комисията трябва да провери как са приключили тези сигнали – какви дела и досъдебни производства са образувани, на какъв етап са, има ли прекратени и защо, обясни прокурор Иво Радев. Ще се прецени също  дали има основание да се дадат указания на полицията да възбуди отново някои от спрените досъдебни производства. Комисията ще проверява още на какъв етап са внесените обвинителни актове в Районна прокуратура – Никопол по сигнали на жители на Въбел.

Поводът за тази проверка са протести на жители на никополското село начело с кмета, заради зачестилите кражби от имотите им

Когато проверката приключи, резултатите ще бъдат изнесени публично, заяви окръжният прокурор и изрази убеденост, че те ще потвърдят предположението му, че ситуацията в село Въбел не е толкова драматична, колкото се представя от кмета на селото.

Окръжният прокурор Иво Радев участва днес в съвместна пресконференция с директора на ОД на МВР – Плевен – Венцислав Катинов по повод предстоящия на 8 ноември професионален празник на българската полиция. Окръжният прокурор изказа поздравленията си за празника и декларира пред новоназначеното ръководство на плевенската полиция доверие и очакване за продължаване на добрата съвместна работа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...