Акценти
Начало / Общество / Три поредни дни ще заседават постоянните комисии при Общинския съвет в Червен бряг

Три поредни дни ще заседават постоянните комисии при Общинския съвет в Червен бряг

brqg

На 17, 18  и 19  март ще се проведат  заседания на постоянните комисии при Общинския съвет в Червен бряг, информират от местната администрация. Работните срещи ще състоят в Заседателната зала на VІ етаж в сградата на община Червен бряг. Заседанията на Комисията по образование, култура и  вероизповедния са на 17 март от 13.00 часа. В 14,30 същия ден започва заседанието на Комисията по здравеопазване, младежта и спорта, а Комисията по социална политика, трудова заетост и етнодемографски въпроси ще дискутира в 16.30 часа.

На следващия ден, 18 март, от 14 часа е работната среща на Комисията по транспорт, законност,  обществен ред, сигурност и граждански права. Същия ден от 16 часа ще заседава Комисията по устройство на територията, благоустрояване, комунални дейности и екология, а Комисията по инвестиционна политика, европейски проекти и информационни технологии се събира в 17.30 часа.

Комисия по земеделие, гори и водно стопанство започва работа на 19 март от 14.00 часа. Комисията по финансово стопанска политика, бюджет и общинска собственост ще заседава същия ден от 16.00 часа.

Дневният ред включва Отчет на кмета на Общината за изпълнение на Програмата за управление за втората година от мандата и предложение за приемане на уточнения план и отчета на бюджета на Община Червен бряг за 2013 година. Ще бъде обсъдено предложение за приемане на отчет сметка на такса битови отпадъци за 2013 година, предложение за приемане на годишен отчет за състоянието на общинския  дълг за 2013 година и намерения за поемане през 2014 г. и предложение за приемане на Стратегия за развитие на образованието в община Червен бряг за периода 2014-2020 г. Съветниците ще обсъдят предложение за приемане на общинска краткосрочна програма за насърчаване използването на  възобновяеми енергийни източници и биогорива за 2014 – 2016 година, както и бюджетна прогноза за периода 2015-2017 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Ще бъде представен годишен финансов отчет за 2013 г. на читалищата на територията на Община Червен бряг, както и информация за дейността им през 2013 г., ще бъде разпределена и читалищната субсидия за 2014 г.

Старейшините ще гласуват годишен финансов отчет за 2013 г. на спортните клубове на територията на Община Червен бряг и разпределянето на субсидията за 2014 г. Предстои обсъждане на отчета на Плана за изпълнението на „Стратегия за развитие на социалните услуги в Община Червен бряг 2011-2015 г.“ през 2013 г. и гласуване на План за изпълнението й през 2014 г.

Точки от дневния ред е и годишният отчет за изпълнение на „Програма за опазване на околната среда на  територията на Община Червен бряг, съгласно Закона за опазване на околната среда  за 2013 г. и годишният отчет за изпълнение на „Програма за управление на дейностите по отпадъците  на територията  на Община Червен бряг“, съгласно Закона за управление на отпадъците за 2013 г .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...