Акценти
Начало / Политика / ДПС-Плевен излезе с декларация срещу домашния арест за Октай Енимехмедов

ДПС-Плевен излезе с декларация срещу домашния арест за Октай Енимехмедов

Всички членове и симпатизанти на ДПС  в област Плевен  са възмутени и възразяваме срещуДПС решението  на Софийския Апелативен съд за пускането „под  домашен арест”на  Октай Енимехмедов. Това се казва в разпространена днес до медиите декларация на Областния съвет на ДПС – Плевен. В декларацията наричат неприемливо това решение на съда и заявяват, че „недопустимо да се толерира престъпността, още повече, че става дума за откровен политически акт – опит за разстрел на лидера на политическа партия „Движение за права и свободи”.

От ДПС поставят няколко въпроса в разпространения документ, между които дали това решение на съда не е послание, че Енимехмедов няма да бъде наказан и не е ли това опит за открито участие на съда в политическите процеси в страната и на чия страна и в чия полза.

Къде е справедливостта и къде е държавността, питат още от Движението.

В декларацията си те настояват народните представители на ДПС, ръководството на ДПС и техните евродепутати да направят всичко възможно да бъдат сезирани Европейските институции и за възстановяването на справедливостта.

„Защитата на човешките права и свободи е нашата кауза, а д-р Ахмед Доган е вдъхновителят и носителят на тази кауза,и точно заради това ние  няма да отстъпим пред този безпрецедентен акт на тяхното погазване”, се казва още в декларацията на Областния съвет на ДПС област Плевен.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...