Акценти
Начало / Здравеопазване / Трима са засега кандидатите за ректор на Медицинския университет в Плевен

Трима са засега кандидатите за ректор на Медицинския университет в Плевен

В началото на следващата година Медицинският университет в Плевен ще избира нов ректор, тъй като изтича мандатът на сегашния – проф. Григор Горчев. Той няма право да се кандидатира отново, тъй като вече има два последователни мандата. Дори и да имах право, не бих го направил, заяви преди около месец проф. Горчев. „Осем години от моя живот отдадох на университета и мисля, че вече трябва да дам път на други”, каза тогава той и допълни, че не подкрепя полемиката за безмандатност на ректорите. „Лично моето мнение е, че мандатност трябва да има, тъй като човек се изразходва и трябва да се дава възможност на нови, млади хора със свежи идеи да се доказват”, бе позицията на проф. Горчев.

Засега кандидатите за ректорския стол са трима – проф. Славчо Томов – декан на факултет „Здравни грижи”, проф. Анжелика Велковазам.-ректор по Европейска интеграция и сътрудничество, и доц. Димитър Господинов – декан на факултет „Медицина”.

Изборът на нов ректор ще стане на Общо събрание на университета, което ще се проведе на 7 февруари.

В момента катедрите на висшето училище провеждат избори за членове на Общото събрание. Окончателният му състав ще бъде определен на 15 януари. До края на януари кандидат-ректорите ще депозират мандатните си програми, които ще бъдат изложени на видно място в университета. В периода до провеждане на общото събрание кандидатите ще имат възможност за провеждане на срещи за представяне на програмите си и за отговаряне на въпроси.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...