Акценти
Начало / Крими / Трима опитаха да преобърнат патрулка

Трима опитаха да преобърнат патрулка

Полицейско производство за хулиганство е образувано срещу трима мъже, които блъскали полицейски автомобил в опит да го преобърнат. Хулиганите действали при проверка за алкохол.

На 22 февруари в 23.11 часа на кръстовище на улиците „Н. Хикмет” и „Огоста” в Кнежа, автопатрул спрял лек автомобил „Ауди”. При извършена проверка на водача – А.Ч., 43-годишен местен жител, се е установило, че той управлява в нетрезво състоявие. Проба с дрегер е отчела 1.22 промила алкохолна концентрация. В хода на проверката и по време на съставянето на акта за административно нарушение от „Ауди”-то излезли двама мъже, които в съучастие с пияния шофьор, се нахвърлили върху служебен автомобил „Опел Астра”, собственост на ОД на МВР Плевен. Нападателите не се подчинили на полицейско разпореждане и започнали да бутат патрулката, псували, ругаели, удряли по страничните стъкла и тавана на автомобила и направили опит да го преобърнат.

Полицейските служители изтеглили „Опел”-а на безопасно място и задържали нарушителите. Те са доведени в районното управление за снемане на обяснения. Изяснена е самоличността им. Единият е М.М., 43-годишен от Кнежа, със шест регистрации за измами, една регистрация за служене с подправени парични знаци, една за съставяне на неистински официален документ, една за невярна счетоводна дейност и една регистрация за укриване на данъци в особено голям размер. Мъжът има три присъди за измами, една присъда за съставяне на неистински официален документ, една – за невярна счетоводна дейност и една – за укриване на данъци в особено голям размер. Съучастникът е М. Б. – 57-годишен от град Бяла Слатина, без криминално досие.

За извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители при РУП Кнежа, е образувано полицейско производство. Деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Съизвършителите с поведението си са уронили престижа и достойнството на полицейските служители.

Уведомен е прокурор. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...