Акценти
Начало / Спорт / Кметът за спонсора на „Спартак”: Общината не участва в тази сделка

Кметът за спонсора на „Спартак”: Общината не участва в тази сделка

„Общината не участва в сделката за собствеността на футболния „Спартак”, това е сделка между частни юридически лица”. Така кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков отговори на въпрос на журналисти не се ли притеснява при тази анонимност на новия спонсор на клуба, че ще възникнат опасения за произхода на парите.

Кметът изрично подчерта, че когато новият собственик прецени как и кога да се обяви, тогава всички ще научат кой е спонсор. Той отговори и че няма представа коя е адвокатската кантора, платила заплатите на отбора. „На срещата с феновете им казах, че трябва да са спокойни, че има спонсор, който е с реални намерения действително да поеме „Спартак”. Ситуацията действително много се изостри и изнерви във връзка и със ситуацията, в която се намира страната, във връзка и с това, че следващата седмица започва първенството и сроковете действително са много кратки”, допълни проф. Стойков.

На упреците на феновете, че Общината стои встрани от футбола, кметът отговори, че местната администрация помага с каквото може на плевенския футбол и припомни, че Общината осигури 300 хил. лв. за стадион „Спартак”. „И това при положение, че Плевенска община преди това за 12 години продаде 2 стадиона и осигури едва 70 хил. лв.! Община Плевен е готова, когато „Спартак” влезе в „А” група, да осигури още половин милион лева и мачовете от „А” група да се играят в Плевен, а да не ходим в Ловеч!”, подчерта вече поетия подобен ангажимент проф. Димитър Стойков.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...