Акценти
Начало / Здравеопазване / Трима млади лекари от випуск 2012 със „Златен Хипократ” за отличен успех

Трима млади лекари от випуск 2012 със „Златен Хипократ” за отличен успех

33-тият випуск млади лекари на Медицински университет – Плевен днес получи дипломите си за успешно завършено висше образование на тържествена церемония в зала „Магнум”. По традиция празникът започна пред сградата на Ректората с ритуал по предаване символите на университета.

След това, облечените в тоги млади дипломанти, водени от академичното ръководство, се отправиха в празнично шествие до площад „Възраждане”, където двама от първенците на випуска – д-р Теодора Панкова и д-р Кирил Недялкова, поднесоха  венец пред вечния огън на Мавзолея.

Оттам, под звуците на Духовия оркестър и атрактивния марш на мажоретки, шествието продължи до зала „Магнум”, където се проведе тържествената промоция на абсолвентите от випуск 2012.

Водещият на церемонията – доц. д-р Димитър Господинов, декан на факултет „Медицина”, представи випуска, като акцентира върху научните постижения на младите лекари и интересни моменти от техния студентски живот. С приветствие към младите си колеги се обърна и ректорът на Медицинския университет – проф. Григор Горчев.

След тържественото полагане на Хипократовата клетва, ректорът връчи на абсолвентите дипломите им за висше образование. От общо 80 дипломанти от випуск 2012, български граждани са 61, а останалите 19 са от Македония, Молдова, Украйна, Сърбия, Турция и САЩ. Средният успех на випуска е Много добър 5.06, като отличници с успех над 5.50 са общо 15.  Трима от тях – д-р Теодора Панкова /на снимката долу/, д-р Кирил Недялков и д-р Геновева Цанкова, са носители на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ”. Те получават право на безплатна специализация по избор. Всички абсолвенти с отличен успех получиха плакет „Отличник” на Факултета по медицина, грамота,  а също комплект научна литература и стетоскоп.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...