Акценти
Начало / Общество / Трима кметове за ден смени Община Плевен

Трима кметове за ден смени Община Плевен

Трима тийнейджъри заеха днес на смени кметското кресло в Община Плевен. Това стана в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”. На среща с медиите един от градоначалниците – Илиян от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, сподели очакванията си, че не е толкова сложно да си кмет, които не са се оправдали на практика.

Общо 16 ученика от СОУ „Пейо Яворов”,  ДФСГ „Интелект” и ПГ по туризъм „Алеко Константинов” бяха мениджъри за ден в местната администрация. Те бяха избрали според своите предпочитания и интереси различните отдели и дирекции, в които искаха да видят реално как се работи, какви резултати се постигат и доколко те самите биха могли и професионално да се ориентират в работеща среда.

Зам.-кметът Алексей Зелов припомни, че за 12-та поредна година, още от самото начало на „Мениджър за един ден”, Община Плевен е партньор в инициативата. „Теорията е важно нещо, базата на която стъпваме, но тя трябва да се прилага и на практика. Това, което видяхте днес, е малка възможност да се докоснете до практиката, която може би ще прилагате. В инициативата се развива духа на предприемачеството, на отговорния човек – важни качества в тези нелеки години”, се обърна към учениците зам.-кметът Зелов. На всички 16 мениджъри за ден, практикували в местната администрация, той връчи сертификати за тяхното участие, както и каталог на Плевен на български и на английски език.

Организатор на инициативата е фондация “Джуниър Ачийвмънт България”  Мисията е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и да се превърнат във финасово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт – тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...