Акценти
Начало / Образование / Трима възпитаници на гимназията по ресторантьорство отиват на национално състезание

Трима възпитаници на гимназията по ресторантьорство отиват на национално състезание

Три млади дами, възпитаници на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, се класираха за националния кръг на състезанието по професии в областта на ресторантьорството, хлебопроизводството и сладкарството, съобщават от училището. Това става след успешното им представяне на регионалния кръг, който се проведе в Габрово.

Деница от 11 в клас, специалност “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, зае първо място в категорията “Най-добър млад хлебар-сладкар”. Тя впечатли журито и спечели заслужено купата на шампиона с бързата си, прецизна и майсторска изработка на  здравословен селски хляб, замесен от четири вида брашно и подправен с маслини, сушени домати и босилек. Деница представи и десерт “Сладка магия”- пандишпанов сладкиш с крем маскарпоне и шоколадов гамаш, украсен със захар изомалт.

Михаела от 12 б клас за втори път се явява на такова състезание. Тя спечели пето място в категорията ”Най-добър млад готвач”. Представи се с три ястия: студено предястие “Млечен тарт, покрит с пушена сьомга”, основно ястие (което по регламент трябва да е традиционно за българската кухня) от свинско бонфиле с гарнитура от сотирани гъби с чесън и мащерка и праз лук, полято със салатен сос. За десерт Михаела предложи на журито крем “Тофифи” с банани в запечени кори.

Стефани от 11 б  клас спечели шесто място в надпреварата за „Най-добър млад сервитьор” като майсторски подреди своята маса “Пролетно настроение” и се справи много добре с обслужването на клиентите, включително разговаряйки с тях на английски език.

Силвия от 12 б клас, специалност „Кетъринг”, участва в най-атрактивното състезание – това за „Най-добър млад барман”. Въпреки доброто си представяне, тя не успя да се пребори с изключително силната конкуренция и да се класира за Националния кръг.

Класираните момичета ще участват в надпреварата с най-добрите от страната, която ще се проведе от 18 до 20 април в Пловдив в рамките на Пета панорама на професионалното образование.

Снимки: Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване Плевен

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...